Inquiry
Form loading...
Vaa uta na aumai i lalo Baltimore Bridge

Tala Fou

Vaa uta na aumai i lalo Baltimore Bridge

2024-03-31 06:26:02

I le aso 26 o Mati i le taimi o le lotoifale, i le vaveao, na fetoai ai le vaa container "Dali" ma le Francis Scott Key Bridge i Baltimore, ISA, ma mafua ai le paʻu o le tele o le alalaupapa ma le tele o tagata ma taavale na pauu i totonu o le vai. .


E tusa ai ma le Associated Press, o le Baltimore City Fire Department na faʻamatalaina le paʻu o se mea na tupu tele. Na taʻua e Kevin Cartwright, le faatonu o fesoʻotaʻiga mo le Baltimore Fire Department, "E tusa o le 1:30 i le taeao, na matou mauaina le tele o telefoni 911 na lipotia mai o se vaa na taia le Francis Scott Key Bridge i Baltimore, ma mafua ai ona paʻu le alalaupapa. O loʻo matou sailia nei. a itiiti ifo ma le 7 tagata na pauu i le vaitafe." E tusa ai ma faʻamatalaga lata mai mai le CNN, na taʻua e le au laveaʻi i le lotoifale e tusa ma le 20 tagata na pauu i totonu o le vai ona o le paʻu o le alalaupapa.


O le "Dali" na fausia i le 2015 ma le gafatia o 9962 TEUs. I le taimi o le mea na tupu, o le vaa na folau mai le taulaga o Baltimore i le isi taulaga, talu ai na vili muamua i le tele o taulaga i Saina ma le Iunaite Setete, e aofia ai Yantian, Xiamen, Ningbo, Yangshan, Busan, Niu Ioka, Norfolk, ma Baltimore.


O le Synergy Marine Group, o le kamupani e pulea vaa a le "Dali", na faʻamaonia le faʻalavelave i se faʻamatalaga. Na ta‘ua e le kamupani, ua maua uma le auvaa ma e leai ni lipoti o ni tagata na maliliu, “e ui lava e lei mautinoa poo le a tonu le mafuaaga o le faalavelave, ae ua amata loa e le vaa le auaunaga agavaa e tali atu ai i faalavelave faafuasei”.


Fai mai Caijing Lianhe, ona o le faʻalavelave faʻalavelave i luga o se alalaupapa autu o le auala tele i Baltimore, o lenei faʻalavelave e mafai ona mafua ai le vevesi mo felauaiga ma auala felauaiga i se tasi o taulaga sili ona pisi i le Talafatai i Sasae o le Iunaite Setete. E ala i uta uta ma tau, o le Taulaga o Baltimore o se tasi o taulaga tele i le Iunaite Setete. O le taulaga aupito tele lea mo uta ta'avale ma loli mama i le Iunaite Setete. E le itiiti ifo ma le 21 vaa i le taimi nei i le itu i sisifo o le alalaupapa solo, e tusa ma le afa o vaa toso. O lo'o iai fo'i a itiiti ifo ma le tolu va'aiga tele, tasi ta'avale felauaiga ship, ma le tama’i tane suau’u e tasi.


O le malepe o le alalaupapa e le gata ina aafia ai tagata femalagaaʻi i le lotoifale ae o loʻo avea ai ma luitau mo felauaiga o uta, aemaise lava i le faʻaiuga o le vaiaso o aso malolo o le Eseta. O le Taulaga o Baltimore, ua lauiloa mo le maualuga o oloa faaulufale mai ma auina atu i fafo, o loʻo feagai ma faʻalavelave faʻapitoa.